EN | DE

BIOGRAD NA MORU

Zanimljiv zemljopisni položaj u srcu jadranske obale u okružju nacionalnih parkova i parkova prirode, dugogodišnja turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.

Zahvaljujući svom položaju na najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, ovo područje pruža izvrsne mogućnosti za nautički turizam i plovidbu kao malo koji dio Sredozemlja.

Osim po svojem kulturnom i povijesnom naslijeđu, Biograd je također poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima. U gradu postoji mnogo restorana s ponudom specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje.

 

Neka Biograd na Moru bude Vaša polazna točka

PLAŽA SOLINE
Glavna gradska plaža nalazi se 350 metara ispod hotela Adria okružena borovom šumom.
Ova šljunčano – pješčana uvala popularna je za obitelji sa djecom zbog dugog plićaka i postupnog ulaska u more. Uvala je okružena ugostiteljskim i zabavnim objektima. Uz nju se nalazi i igralište za odbojku na pijesku, tuševi i kabine za presvlačenje.

PLAŽA DRAŽICA
Nastavno na plažu Soline uz  šetalište prema gradu nalazi se šljunčana uvala Dražica sa brojnim sadržajima poput kafića, zalogajnica i štandova sa suvenirima. Tu su također dostupne usluge poput masaže na otvorenom, animacije za djecu, najam pedalina, skutera i plovila.
Na plaži se nalazi i aqua park te veliki vodeni tobogan. Ulaz u more je postupan, a uređen je i prilaz za invalide. Plava zastava dokaz je čistoće i uređenost ove plaže.

PLAŽA BOŠANA 
Šljunčana plaža nalazi se na sjeverozapadnoj strani grada, blizu marine Kornati, te je udaljena 10 minuta laganog hoda od centra mjesta. Na ovoj plaži nalaze se manji ugostiteljski objekti – kafići, restoran i fast food. Popularna je među obiteljima sa malom djecom zbog sadržaja poput pješčanog igrališta i aqua parka, ali i zbog postepenog prilaza u more.

Park prirode Vransko jezero

Jezero i more u najbližem susjedstvu, tako bismo opisno mogli locirati Vransko jezero – najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Uronjeno u mediteransku klimu, ali ne i veliku dubinu, jer jezero je duboko od dva do najviše pet metara, Vransko je jezero prirodni fenomen potopljenog krškog polja krcat životom.

Nacionalni park Kornati - Park prirode Telašćica

Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru – to su Kornati. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora  ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv – a oku potpuno različit. Svaki je vrijedan iskustva i proučavanja. Suhozidi na kornatskim otocima nijemo i postojano svjedoče o mukotrpnosti ljudskog rada na škrtoj zemlji u kamenu okruženom kristalno čistim morem.
Telašćica mjesto gdje bijeli, najstrmiji jadranski strmci od 161 metra uranjaju u morsko plavetnilo. Dobri dupini, posljednji morski sisavci Jadrana, izabrali su Telašćicu za svoje najomiljenije mjesto gdje dolaze u jatima i pružaju posjetiteljima fotobilješku ionako nezaboravnog trenutka. Bezbrojne uvale, rtovi i hridi i najsigurnija luka onima što plove – to je Telašćica.

Nacionalni park Krka

Sedam veličanstvenih: Bilušića buk, Brljan, Manojlovac, Rošnjak, Miljacka slap, Roški slap i Skradinski buk. To su sedreni slapovi Krke. Za mnoge, najljepše plave linije dalmatinskog krša. Divota kaskada i gusti, bogati zvuk života vode. Na mnogim je dijelovima Krka mirnoga toka, a svoje slapove najavljuje „srebrnim ogrlicama“; sve gušćim mreškanjem vode koje poprima boju srebra i izgled nebrojenih po rijeci rasutih ogrlica.

Prijaviti se